Ceramic Grease

Ceramic Grease är ett smörjmedel av mycket hög kvalitet som isolerar mellan metaller. baserad på keramik. Den är speciellt utvecklad för användning där det är högt tryck och/eller höga temperaturer. Produkten fösvinner inete ens under exstrema förhållanden.
(+1500 C ) Perfekt till bromsearbeten, avgassystem, hjulbultar, tändstift och div maskindelar.

Beskrivning

Ceramic Grease är ett högkvalitets, långtidsverkande keramiskt smörjmedel.

Tack vare den unika sammansättningen blir inte fettet tunnflytande ens under exstrema förhållanden. Perfekt för användning på bromssystem, hjulbultar och maskindelar. Produkten innehåller inga metaller (olikt vanliga keramiska fett ooh kopparpasta) och är därför mycket lämplig till ABS system eftersom Ceramic Grease inte leder ström.
Den innehåller ingen sillikon eller metall detta gör den både miljö och hälsovänlig att använda.

Produkten tål högt tryck (260kg pr cm3) och höga temperaturer (1500° C). Produkten slutar inte att verka även om den kortvarigt blir utsatt för större påverkan en angivna.

Ceramic Grease är även mycket lämplig för att smörja bultar och skruvar under demonterings arbeten, och är resistent både mot vatten och kemikalier. Desutom motverkar den både rost och ärgning. Ettersom Ceramic Grease inte innehåller några metaller förhindrar den korrosion och fungerar som isolator mellan olika metaller (aluminium mot stål) fungerar därför också utmärkt vid byte av däck och fälgar.

Ceramic Grease finns i två typer av förpackningar; spray och tryckbehållare. Den sistnämda innehåller ingen drivgas. Tryckbehållaren sörjer för att produketen har lång livslängd. Munstcket är soeciellt utformat så att det inte blockeras eller täpps igen med tiden. Behållaren kan även utrustas med en pensel som gör den enkel att använda, och för att ett jämnt lager lätt kan appliceras.

 

Egenskaper:

– Mycket användarvänlig
– Optimal smörjning även under exstrema förhållanden
– Följer standard: NLGI: 1-1.5
– Tål mycket hög temperatur (1500°C)
– Tål högt tryck (260 kg – iflg. IP239)
– Rosthindrande
– Motståndskraftig mot vatten, syra etc.
– Förhindrar kemisk reaktion mellan metaller
– Innehåller inte metall eller sillikon och leder inte ström,
– Passar utmärkt för användning på ABS, ASR och ESP system

Produktdokumenter

Vi har världens besta kunder!

Copyright Innotec Scandinavia 2020. Design by: digital-ink.no