Safe Seal IQ

Safe Seal IQ (Industry Quality) är ett högkvalitets rutlim på MS-Polymér bas. Öppningstid (arbetstid) på Safe Seal IQ är +/- 15 minuter !!

Safe Seal IQ innehåller inga isocyanater, märkningspliktiga lösningmedel eller silikon Den är därför inte mäkningskyldig. Produkten har en unik vidhäftning på alla gamla limtyper, lackerade och olackerada ytor, polyester, glas och keramiska ytor utan användning av primer och/eller aktivator. Limytan (på rutan) skall bara rengöras med Innotec Seal And Bond Remover innan den appliceras.

Seal IQ har certifierats av TÜV SÜD efter att ha klarat ett krocktest enligt FMVSS 212: bara 30 minuter efter det att vindrutan limmades, testbilen slog in en betongvägg i mer än 48 km / t, och limmningen förblev 100% intakt så att alla säkerhetssystem som krockkuddar och bälten fortfarande fungerade optimalt. Detta bevisar att Safe Seal IQ bidrar till maximal fordonssäkerhet precis som det var tänkt av designern när bilen utvecklades.

Nollställ

Beskrivning

Dessa egenskaper säkerställer att inga andra extra produkter är nödvändiga när man använder Safe Seal IQ för att limma vindrutor i bilar, lastbilar, bussar, tåg, spårvagnar och båtar. Chanserna för att göra ett misstag vid montering är också kraftigt reducerad. Därför förenklar produkten den tidigare komplicerade hälsoskadliga process, att montera dessa vindrutor.
Safe Seal IQ är också fri från lösningsmedel och isocyanater och innehåller inte silikoner heller. Tack vare sin unika sammansättning är produkten helt UV-beständig, så den är mycket väl lämpad där tätningskanten utsätts för solljus.

En mycket stor fördel med produkten är att den har en extremt hög viskositet och hållfasthet, så fogen inte ‘välter’. Detta har en positiv effekt i det att vindrutan inte glider, särskilt om den ska placeras vertikalt. Dessutom har Safe Seal IQ den mycket positiva egenskapen att ha hög beständighet, vilket betyder att bädden av rutlimmet inte kollapsar under bearbetning. När limmet har härdat bidrar Safe Seal IQ till styvheten hos karossen. Därför ger produkten också bilen mycket bra vridstyvhet.

Tack vare basen av MS-Polymér har produkten lång livstid i förpackningen (också öppnad). Den är också enkel att ta bort från händer och andra ytor. För att tvätta bort limrester rekomenderar vi Innotec Seal And Bond Remover eller Innotec Power Clean.
Safe Seal IQ levereras klar för användning i 600ml folieförpackning some ger lite avfall efter användning. Detta gör produkten ekonomisk att använda samtidigt som miljöpåverkan blir mindre. (finns även i 400ml och 290ml patron)

Egenskaper:
– Perfekt vidhäftning på alla ytor ( gammalt rutlim, lackerade/olackerade ytor, glas polyester, keramiska kanter etc. utan användning av lösningsmedel)
– Mycket enkel att använda (ingen primer eller aktivator)
– Fri från lösningsmedel, isocyanater och silikon
– Lång livstid i öppnad förpackning
– Enkel rengörning
– Hög viskositet (välter inte)
– Hög styrka (sjunker inte)
– bra vridstyvhet (bidrar till styvheten av karossen)
– 30 minuters crash test, (se video)

Mer information

Mängd

290 ml, 400 ml, 600 ml

Vi har världens besta kunder!

Copyright Innotec Scandinavia 2020. Design by: digital-ink.no