Hi-Temp Wax Dry

Hi-Temp Wax Dry är en slitstark och klibbfri vaxbeläggning baserad på mikrokristallint vax som ger ett utmärkt rostskydd i fabrikskvalitet för plåtdelar, metallytor samt hålrum och (maskin)delar. Den har utmärkt penetration och vattenavvisande egenskaper som gör att den kan tränga in i de minsta skrymslen och vrår. Produkten ger därmed ett pålitligt skydd under lång tid. Produkten innehåller även en UV-indikator så att du vid kontroller (med UV-lampa) kan kontrollera att vaxet fortfarande finns kvar och skyddar ytan.

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Beskrivning

Hi-Temp Wax Dry har extremt hög temperaturbeständighet. Produkten förblir absolut stabil upp till en temperatur på +170°C. På grund av sin mycket höga temperaturbeständighet är Hi-Temp Wax Dry extremt väl lämpad för användning i motorrum. Produkten smälter inte och rinner inte av även efter exponering för höga temperaturer. Hi-Temp Wax Dry används för att skydda metall mot korrosion under tillverkning, reparation eller konservering av fordon / metalldelar.

Den är extremt lämplig för att bevara håligheter som dörrar, trösklar och chassibalkar samt fordonsplattformar och synliga delar. Efter torkning är Hi-Temp Wax Dry helt klibbfri och därför mycket lämplig som transportskydd.

Hi-Temp Wax Dry kan effektivt användas som skydd för eluttag och batteripoler och andra delar som utsätts för väderpåverkan, fukt, smuts och salt. Hi-Temp Wax Dry säkerställer att dessa delar är mycket vattentåliga, vilket minskar risken för störningar (och dålig kontakt) på grund av inträngning av fukt eller korrosion.

Hi-Temp Wax Dry finns i olika typer av förpackningar: förutom sprayburkar (500ml) och 1 liters kannor kan produkten även levereras i 60 och 200 liters fat.

Applicering av 1 liters skruvburk görs med en traditionell pistol som Innotec Pressure Gun Basic (4-6 bar) eller Pressure Pot Gun som har utvecklats speciellt för detta ändamål (2-4 bar). För behandling av hålrum används en slang med spridare, som är anpassat efter vår utrustning.

60 l och 200 l fat appliceras med en traditionell pistol, med separat pump- och blandningsutrustning.

Produkten levereras även i en sprayburk som är extremt användarvänlig och lätt att applicera.

Vid applicering är produkten flytande, så den kan tränga djupt in mellan alla avdelare, skrymslen och vrår. Efter att lösningsmedlet har avdunstat lämnas en tjock beläggning av fast och tryckbeständigt fett/vax kvar.

Egenskaper:

  • Bra penetration vid applicering.
  • Inget dropp eller avrinning efter applicering.
  • Perfekt skydd mot korrosion.
  • Aromatisk/silikonfri, nästan luktfri.
  • Temperaturbeständig upp till +170°C.
  • Tål bromsvätska och salt.
  • Ingen demontering av plast- och gummidelar behövs.
  • OEM godkänd.

Produktdokumenter

Ytterligare information

Färger

,

Förbehandling:

Ytan ska vara ren, torr och fri från fett. Rengör ytor med Innotec Multisol eller Innotec Seal and Bond Remover.

Appliceringsmetod:

Skaka väl innan användning. Spraya med en traditionell skruvpistol som Innotec Pressure Gun Basic (4-6 bar) eller använd en Pressure Pot Gun speciellt utvecklad för detta ändamål (2-4 bar, eventuellt i kombination med den speciella Cavity Tube Set för hålrum) . Kan även sprayas med Multi Sprayer 1,3 l. Sprutavstånd 25-30 cm. Applicera i ett jämnt, slutet lager.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Relaterte produkter

Copyright Innotec Scandinavia 2022.